3 Śniadania w stylu kawiarnianym - zrobione zdrowo!

Udostępnij

Masz ochotę na śniadanie w stylu kawiarnianym w domu? Wzięliśmy kilka klasycznych przepisów na śniadanie i daliśmy im zdrową metamorfozę! Nasze przepisy są wykonane z prawdziwej żywności i są wolne od dodatku cukrów i toksycznych olejów, które tak często dostajesz jedząc na mieście. Dodatkowo, możesz zrezygnować z wysokich cen!

Na śniadanie o niskiej zawartości węglowodanów

Zielona Shakshuka
Serwuje 2 / Keto Friendly

To tradycyjne danie kuchni arabskiej stało się współczesną podstawą brunchu! Choć zwykle podaje się ją w bogatym sosie pomidorowym, nasza wersja nabiera zielonego charakteru. Shakshuka oznacza w arabskim slangu "mieszankę" i nasza zielona Shakshuka jest z pewnością mieszanką wszystkich dobrych rzeczy! To danie typu low-carb jest bogate w białko i przyjazne dla keto!

Składniki

  • 1 łyżka oleju kokosowego, ghee, masła
  • 1 mała brązowa cebula, grubo posiekana
  • 2 ząbki czosnku, grubo posiekane
  • 1 małe czerwone chili, pozbawione pestek i grubo posiekane
  • 4-6 filiżanek zieleniny, grubo posiekanej (jarmuż, kolarda, pory, szpinak)
  • ½ szklanki bulionu kostnego (opcjonalnie)
  • 6 jaj (ekologicznych lub biodynamicznych)
  • ½ pęczka pietruszki, grubo posiekanej
  • Sól morska
  • Czarny pieprz

Instrukcje

  1. Na dużej patelni rozgrzejemy tłuszcz na średnim ogniu. Dodamy cebulę, czosnek i chili. Podsmażymy 2-3 minuty i dodamy zieleninę.
  2. Gotujemy 60 sekund, a następnie dodamy bulion (opcjonalnie). Gotuj przez kolejne 5 minut lub do momentu, aż zielenina zmięknie.
  3. Zrób 6 małych wgłębień w warzywach, a następnie włóż do nich jajka. Nie przejmuj się, jeśli białko znajdzie się w warzywach - pomoże to związać danie!
  4. Gotuj przez kilka minut lub do momentu, gdy żółtka będą ugotowane zgodnie z Twoimi upodobaniami. Posyp natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem, a następnie podawaj z patelni.

Dla smakoszy śniadania

Frytki ze słodkich ziemniaków
Serwuje 4 / Po treningu

Te frytki to Twój nowy śniadaniowy MVP! W naszej wersji pozbywamy się rafinowanej białej mąki z tradycyjnych fritterów, a zamiast niej używamy prawdziwych, pełnowartościowych produktów. Te bezglutenowe frytki są wyśmienite z rozbitym awo i wyciśniętą cytryną.

Składniki

  • 2 duże słodkie ziemniaki
  • 1 jajko
  • 1 pęczek kolendry, grubo posiekany
  • Sól morska
  • czarny pieprz
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Instrukcja

  1. Słodkiego ziemniaka zetrzemy na tarce w dużej misce. Dodamy jajko i kolendrę, a następnie doprawimy.
  2. Na patelni rozgrzejemy olej kokosowy na średnim ogniu. Na patelnię nałożymy porcje masy i za pomocą łopatki spłaszczymy je na frytki.
  3. Gotuj je przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą złociste i przepełnione.
  4. Zdejmij z ognia i podawaj.

Bezproblemowe śniadanie


THR1VE Power Pancakes
Porcja 1 / po treningu

Nie chce Ci się gotować? Naleśniki THR1VE Power Pancakes to obfite i zdrowe śniadanie w stylu kawiarnianym, które przygotowuje się w zaledwie 1 minutę!

Nie są to zwykłe naleśniki - zawierają białko w proszku THR1VE, które dodaje im dodatkowej wartości. Do tego gładki jogurt kokosowy i jeden z trzech kompotów owocowych: ananasowo-limonkowy, jabłkowy lub jagodowy! To zdrowa wersja klasyki brunchu.

Komentarze (0)

Zostaw komentarz